Psikolojik Tedavi Ne Kadar Sürer?

Psikolojik Tedavi Ne Kadar Sürer?

Psikolojik tedavi ne kadar sürer sorusunun cevabı soruna göre şekillenir. Psikolojik tedavi, bireylerdeki duygusal ve davranışsal sorunları tedavi etmek ve ruh sağlığını iyileştirmek ve korumak için kullanılan tekniklerin ortak adıdır. Tedaviler sırasında düşünceleriniz ve kişiliğiniz hakkında bilgi almanız mümkündür. Psikoterapi, hayatınızı kontrol etmenize ve olası sorunlarla düzgün bir şekilde başa çıkmayı öğrenmenize yardımcı olur. Her biri kendi yaklaşımı olan farklı psikoterapi türleri vardır. Bu yüzden psikoterapi süreleri de birbirinden farklıdır. Basit olarak nitelendirilen sorunlar için tedavi birkaç hafta sürer. Daha ciddi sorunlar için ise psikolojik tedavi süresi yıllarca sürebilir. Psikoterapinin süresi ruhsal hastalığa, ortaya çıkan semptomlara, şikayetin süresine, iyileşme süresine, yaşanan strese, hastalığın günlük yaşama etkisine, ailenin ve yakınların desteğine bağlıdır. Akıl hastalığının belirtilerini tedavi etmek için ilaç kullanılabilir. Farmakolojik tedaviler genellikle psikoterapi ile birlikte kullanılır ve yatarak veya ayakta tedavi bazında uygulanabilir. Bu durumda süre de değişir.

Psikolojik Tedavi Sonrası İyileşme Süresi

Tedavi için gereken süre çok kişiseldir ve kişisel ihtiyaçlara, hedeflere ve kaynaklara bağlıdır. Terapist tarafından önerilen seans sayısı duruma ve tedavinin türüne bağlıdır. Genel olarak, tedavi gören çoğu hasta 3 ay sonra daha iyi hissettiğini söyler. Bununla birlikte, depresyon ve anksiyetesi olan kişilerde daha kısa ve daha uzun zaman aralıkları gözlemlenmiştir. Genel olarak, 12 ve 34 ay içinde önemli gelişmeler görülür. Bazı durumlarda, hastanın daha iyi hissedebilmesi adına 15 ila 20 seans gerekir. Bilişsel-davranışçı terapi ile tedavi edilen bazı hastaların yaklaşık 10 ila 20 seanstan sonra kendilerini daha iyi hissettikleri gözlemlenmiştir. Sonuç olarak psikolojik tedavi süresi ve iyileşme süresi, hastaya, hastalığa ve gerekli olan tedaviye bağlıdır.

Psikolojik Tedaviler Nedir?

Psikolojik sorunların ortaya çıkışı ve seyri, kişinin algılarına, önceki yaşam deneyimlerine ve beklentilerine bağlı olarak büyük ölçüde değişir. Bu açıdan ortaya çıkma nedenleri kişiden kişiye değişir. Ruh sağlığı sorunları, insanların çeşitli belirti ve semptomları olan bozukluklardır. Bu nedenle tanı konulan diğer hastalardan bağımsız düşünülmesi gereken profesyonel bir psikiyatrist veya psikolog tarafından konulmalıdır. Kullanılan tedavi ise ruh sağlığı sorununa veya sorunu yaşayan kişiye göre değişiklik gösterebilir. Ancak ruh sağlığı sorunlarını tedavi etmek için en çok tercih edilen yöntemler psikoterapi ve ilaç tedavisidir. Panik atakları etkili bir şekilde tedavi etmek için uzmanlar tarafından belirlenen ilaçlar, uygun aralıklarla tekrarlanan tedavileri destekler. Ayrıca atakların şiddetini azaltır ve yaşam kalitesini önemli ölçüde iyileştirir. Ancak hastalar ve yakınları, tedavi süresince hastalığın geçeceğine inandıkları için tedaviye devam etme ihtiyacı hissetmeyebilirler. Ancak tedaviyi bırakmak aslında çözülmemiş bir hastalığın tekrarlamasına yol açar. Bu yüzden psikolojik tedavi süreleri ne kadar olursa olsun tedaviye devam edilmelidir.

  • Yazıyı Beğendin mi?  

Benzer Yazılar

Bu yazıya henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorumu yapmak için tıklayın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*