Sınav Stresini Yenmek İçin Neler Yapmalısınız?

Sınav Stresini Yenmek İçin Neler Yapmalısınız?

Hayatımızın birçok alanında sınav stresini yaşarken, bu durumu en aza indirmek için bazı püf noktaları da iyi bilmek gerekir. Sınav kaygısı başarısızlığın en temel öğesidir. Sınavdan başarılı olabilmek ve istenilen puanı alabilmek için sınav kaygısının bir an önce giderilmesi gerekir. Özellikle öğrencilerin gereksiz yere kapıldıkları sınav heyecanı onları başarıya değil aksine başarısızlığa itmektedir. Sınav stresi iki türden oluşur. Duygusal ve fiziksel sınav kaygısı kişileri her açıdan olumsuz yönde etkileyerek başarısız olmalarına neden olur. Bu açıdan uzmanlarımız sınav kaygısı yaşayan herkesin derdine derman olarak sistemli şekilde onların yanında olmayı hedeflemektedir.

Sınav Stresinde Duygusal ve Fiziksel Kaygının Etkilediği Durumlar

Sınava giren her yaş grubunun ortak kaygısı sınavda geçirilecek zaman dilimidir. Duygusal açıdan sınavdan önce kişiler, panik hissine, sinirli olma durumuna, ağlama, olumsuz ve her olayın negatif olarak düşünülmesine kapılırlar. Ayrıca unutkanlık ve depresyon gibi sıkıntıları da yaşama ihtimalleri yüksektir. Sınav stresi yaşamamak için uzman psikologlarımız bu anlamda size yardımcı olacaktır. Atılması gereken adımları ve en doğru yolu göstererek sınav kaygısı ile başa çıkmada en büyük destek olarak görev alırlar.

Fiziksel Kaygının Etkilediği Önemli Durumlar

Fiziksel kaygıda ise; hızlı kalp atışları, mide bulantısı, titreme, kasılma, baş ağrısı ve aşırı derecede terleme gibi fizyolojik problemler ortaya çıkar. Pendik psikolog merkezi olarak bu belirtilerin de en doğru tedavi şekli sunulmaktadır.

Sınav Stresinden Kurtulmanın Yolları

Birçok farklı alanda sınava tabi tutulan kişiler bazı dönemlerde sınav kaygısı yaşarlar. Bunun için uzman psikologlar deneyimleri aracılığı ile sınav kaygısından kurtulmanın yöntemlerini sunarlar. Merkezde yer alan psikologların sunduğun önemli maddeler;

  • Sınava olabildiğinde çok iyi hazırlanın.
  • Sınavdan önce tüm tekrarların yapılmasını sağlayın.
  • Sınavdan bir iki gün önce çok yoğun çalışmayın. Ufak ve basit tekrarlar yapılabilir
  • Gireceğiniz sınavı gözünüzde çok büyütmeyin. Kendinizden ve birikimlerinizden emin olun.
  • Sınavdan önceki akşam tüm belge ve araç gereçlerinizi kontrol edin.
  • Sınavdan bir önceki gün sınav yerinizi mutlaka kontrol edin. Bu sınav kaygınızı önemli ölçüde azaltacaktır.
  • Her zaman amaç ve beklentilerinizi belirleyin. Hedefinizi mutlaka üst seviyelere taşıyın.

Sınav Esnasında Yapmanız Gereken Fiziksel Durumlar

Genel olarak bize başvuru yapan bireyler sınav kaygısını azaltmak için ufak ama etkili yöntemler arar. Bunun için tüm deneyimli ekibimiz gerekenleri yaparak sınav stresini yok eder. Sınava girmeden önce uzman psikologlar; kişilerin yorgun olmamasını ve yeterince

  • Yazıyı Beğendin mi?  12
Önceki Yazı

Benzer Yazılar

Bu yazıya henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorumu yapmak için tıklayın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*